Bekijk al onze opleidingen over Psychologie

Photo of author

Psychologie is een breed veld dat veel interessante topics omvat. Van leerstrategieën tot psychologische onderzoeken, het is een fascinerend gebied om in te duiken. Als je je carrière een boost wilt geven met een psychologieopleiding, zijn er veel opties.

Opleidingen over psychologie zijn ontworpen om studenten te helpen bij het verwerven van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om een succesvolle psycholoog te worden. De opleidingen kunnen variëren van korte cursussen tot volledige mastersprogramma’s. Afhankelijk van je niveau van ervaring en interesse, is er een geschikte optie voor iedereen.

Cursussen over psychologie kunnen variëren van een introductie tot psychologie tot cursussen over gespecialiseerde onderwerpen. Sommige cursussen kunnen gaan over onderwerpen zoals psychotherapie, onderzoeksmethodologie en neuropsychologie. Anderen kunnen gaan over psychologie in het onderwijs, gedragstherapie en sociaal werk. Er is een breed scala aan cursussen over psychologie beschikbaar.

Voor degenen die meer ervaring opdoen in psychologie, zijn er veel gespecialiseerde masterprogramma’s. Masterprogramma’s bieden studenten de mogelijkheid om hun kennis en vaardigheden in psychologie te verdiepen. Sommige masterprogramma’s kunnen gaan over onderwerpen zoals klinische psychologie, geestelijke gezondheidszorg, forensische psychologie of onderzoek. Andere programma’s kunnen gaan over klinische psychologie of kinderpsychologie.

Voor degenen die graag hun kennis verder willen verdiepen, zijn er ook doctoraatsprogramma’s beschikbaar. Doctoraatsprogramma’s bieden studenten de mogelijkheid om zich te verdiepen in een gebied van psychologie. Er zijn veel specialisaties waaruit studenten kunnen kiezen, zoals klinische psychologie, onderzoek, forensische psychologie en psychotherapie.

Als je wilt weten welke opleidingen er beschikbaar zijn, kun je een lijst vinden van aanbieders op het internet. Je kunt ook naar je lokale universiteit gaan en erachter komen welke lokale programma’s beschikbaar zijn. Er zijn ook veel online programma’s waaruit je kunt kiezen. Zorg ervoor dat je alle details controleert voordat je je aanmeldt.

Als je op zoek bent naar een opleiding in psychologie, is het belangrijk om te onthouden dat er verschillende opties beschikbaar zijn. Neem de tijd om de verschillende programma’s te vergelijken en ervoor te zorgen dat je alle details kent voordat je je aanmeldt. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat je de juiste opleiding kiest voor jouw carrière in psychologie.

“Psychologie: Ontdek de wereld van de Geest”


HBO Masters

Studieduur

Lesgeld

Master in Toegepaste psychologie voor professionals

nvao

Master in Toegepaste psychologie voor professionals studeren? Bij NTI kan je in deeltijd een masteropleiding volgen! Verdien je master met een erkend diploma.

24 maanden

Vanaf € 424,95 p/m

Masterprogramma’s

Studieduur

Lesgeld

Masterprogramma Toegepaste psychologie

Masterprogramma Toegepaste psychologie studeren in deeltijd? Bij NTI kan je op elk moment beginnen! Ontwikkel jezelf professioneel bij NTI.

12 maanden

Vanaf € 384,95 p/m

HBO Bachelor opleidingen

Betaaltermijn

Lesgeld

HBO Bachelor Toegepaste psychologie

nvao

Een psycholoog is onmisbaar bij mentale problemen. Behaal de titel Bachelor or Science met de HBO opleiding Toegepaste Psychologie. Doe snel de proefles!

36 maanden

Vanaf € 194,95 p/m

HBO Bachelor Toegepaste psychologie – Coaching

nvao

Opleiding HBO Toegepaste psychologie – Coaching studeren in deeltijd? Ervaar FlexibelStuderen® van NTI! Verdien je bachelor met een erkend diploma van NTI.

36 maanden

Vanaf € 194,95 p/m

HBO Bachelor Toegepaste psychologie – Jeugd- en kinderpsychologie

nvao

Opleiding HBO Jeugd- en kinderpsychologie studeren in deeltijd? Ervaar FlexibelStuderen® van NTI! Verdien je bachelor met een erkend diploma van NTI.

36 maanden

Vanaf € 194,95 p/m

HBO Bachelor Toegepaste psychologie – Arbeids- en organisatiepsychologie

nvao

Opleiding HBO Arbeids- en organisatiepsychologie studeren in deeltijd? Ervaar FlexibelStuderen® van NTI! Verdien je bachelor met een erkend diploma van NTI.

36 maanden

Vanaf € 194,95 p/m

HBO Bachelor Toegepaste psychologie – Psychologie en gezondheid

nvao

Opleiding HBO Psychologie en gezondheid studeren in deeltijd? Ervaar FlexibelStuderen® van NTI! Verdien je bachelor met een erkend diploma van NTI.

36 maanden

Vanaf € 194,95 p/m

HBO-programma’s

Studieduur

Lesgeld

HBO-programma Toegepaste psychologie

HBO Programma Toegepaste psychologie studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

9 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

HBO-programma Arbeids- en organisatiepsychologie

Tijdens de opleiding Organisatie- en arbeidspsychologie houd je je bezig met het gedrag en welbevinden van werkende mensen. Start vandaag nog!

12 maanden

Vanaf € 259,00 p/m

HBO-programma Begeleiden van kinderen en jongeren

Nieuw

Tijdens de korte opleiding Begeleiden van kinderen en jongeren ontwikkel je jouw kennis en skills om kinderen en jongeren optimaal te gaan begeleiden.

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

HBO-programma Sociale Psychologie

Hoe gaan mensen met elkaar om en hoe werkt sociale beïnvloeding? Dit en meer leer je tijdens de korte opleiding Sociale Psychologie!

3 maanden

Vanaf € 280,00 p/m

HBO-programma Ontwikkelingspsychologie

Welke psychologische toestanden doorlopen we gedurende onze hele levensloop? Ontdek het tijdens de korte opleiding Ontwikkelingspsychologie!

3 maanden

Vanaf € 280,00 p/m

HBO-programma Jeugd- en gezondheidspsychologie

Volg de korte opleiding Jeugd- en gezondheidspsychologie en leer alles over de normale én problematische ontwikkeling van kinderen en jongeren!

11 maanden

Vanaf € 259,00 p/m

HBO-programma Psychologie en gezondheid

Hoe beïnvloeden gevoelens en gedachten je lichamelijke gezondheid? Je leert er alles over tijdens de opleiding Psychologie en gezondheid.

12 maanden

Vanaf € 259,00 p/m

HBO-programma Pedagogiek en Ontwikkelingspsychologie in de kinderopvang

Nieuw

Opleiding Pedagogiek en Ontwikkelingspsychologie in de kinderopvang, op hbo-niveau en te volgen waar en wanneer het jou uitkomt. Doe ook mee!

6 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

HBO-programma Organisatiepsychologie

HBO Organisatiepsychologie studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met dit verkorte HBO-programma bij NTI en haal een erkend diploma.

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

HBO-programma Klinische psychologie

HBO Programma Klinische psychologie studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

HBO-programma Inleiding in de pedagogiek

HBO Programma Inleiding in de pedagogiek studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

HBO-programma Transitie Social Work

HBO Programma Transitie Social Work studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

10 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

HBO-programma Jeugdwerker

HBO Programma Jeugdwerker studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

10 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

HBO-programma Algemene psychologie

HBO Programma Algemene psychologie studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

HBO-programma Gezondheidspsychologie

HBO Programma Gezondheidspsychologie studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

HBO-programma Culturele diversiteit

HBO Programma Culturele diversiteit studeren in deeltijd? Begin wanneer je wilt met deze verkorte HBO opleiding bij NTI en haal een erkend diploma.

3 maanden

Vanaf € 309,95 p/m

HBO-programma Psychologie en voeding

HBO Psychologie en Voeding: Leer over de psychologische oorzaken van eetproblemen. Af te ronden in 3 maanden. Iets voor jou? Vraag de gratis gids aan!

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

HBO-programma Mediawijsheid

Meer leren over de invloed van media op de gezondheid en leefstijl van mensen? Volg dan dit flexibele programma Mediawijsheid (6 mnd). Gratis studiegids?

10 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

HBO-programma Motiverende gespreksvoering

Leer in 3 maanden motiverende gesprekstechnieken en breng gedragsverandering teweeg bij jouw cliënten. Start vandaag nog en studeer in je eigen tempo!

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

HBO 21+ toets

Studieduur

Lesgeld

HBO 21+ toets

Niet de juiste diploma’s om een hbo-opleiding te starten, wel ouder dan 21? Haal de 21+ toets en je kunt direct starten met een hbo-opleiding van NTI.

Eenmalig

Vanaf € 79,95

MBO Keuzedelen

Studieduur

Lesgeld

MBO Keuzedeel Gerontopsychiatrie

Met de erkende opleiding Gerontopsychiatrie leer je alles over het werken in de ouderenpsychiatrie. Studeer in je eigen tempo bij NTI.

3 maanden

Vanaf € 199,95 p/m

MBO toelatingstoets

Studieduur

Lesgeld

MBO toelatingstoets

Nog niet de juiste vooropleiding? Doe de MBO toelatingstoets en je kunt alsnog starten met jouw erkende MBO opleiding bij NTI! Schrijf je snel in!

Eenmalig

Vanaf € 79,95

Beroepsopleidingen

Studieduur

Lesgeld

Vakopleiding Life coach

Leer in de opleiding Life coach over persoonlijke groei en het begeleiden van anderen. Bij NTI geheel kosteloos te volgen met het STAP-budget!

12 maanden

Vanaf € 49,95 p/m

Kindercoach

Wil jij als counselor of jongerenbegeleider graag kinderen helpen? Bij NTI volg je de opleiding Kindercoach geheel kosteloos met het STAP-budget!

6 maanden

Vanaf € 104,95 p/m

Professioneel budgetcoach

Leer in de opleiding Budgetcoach anderen adviseren en coachen op financieel vlak. Bij NTI volg je deze opleiding geheel kosteloos met het STAP-budget!

12 maanden

Vanaf € 59,95 p/m

Coachen

Wil jij graag anderen begeleiden en motiveren bij het behalen van hun doelen? Bij NTI volg je de cursus Coaching geheel kosteloos met het STAP-budget!

6 maanden

Vanaf € 84,95 p/m

NLP

Wil je leren communiceren op een ander niveau? Volg de opleiding NLP en ontdek hoe onze gedachten en gevoelens werken. Volg nu gelijk de proefles!

6 maanden

Vanaf € 44,95 p/m

Arbeidspsychologie

Volg de korte opleiding Arbeidspsychologie en ontwikkel je verder op het gebied van psychologie op de werkvloer. Studeren op hbo-niveau, start direct!

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

Hulpverlenen bij psychische ontwikkelingsproblemen

Werk je als docent of jeugdwerker veel met jongeren en wil je je kennis uitbreiden? Leer problemen herkennen en oplossen met deze boeiende NTI-cursus!

9 maanden

Vanaf € 49,95 p/m

Coaching, counseling en diagnostiek

Bij Coaching, counseling en diagnostiek op hbo-niveau komen diverse vormen van communicatie, het hulpverleningsplan en motivatie aan bod. Incl. Literatuur.

9 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

Cultuurpsychologie

Cultuurpsychologie cursus: net zo veelzijdig en leerzaam als de verschillende culturen die je tegenkomt! Voor gefascineerden in cultuurverschillen | NTI

6 maanden

Vanaf € 44,95 p/m

Inleiding Counseling

Met deze opleiding verdiep je je in counseling, algemene psychologie en diagnostische vaardigheden. Studeer in je eigen tempo bij NTI. Gratis studiegids?

9 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

Diversiteit in de counseling

Tijdens de opleiding Diversiteit in counseling krijg je een inleiding in counseling en leer je omgaan met verschillen in achtergrond. Start vandaag!

9 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

Cliëntbegeleiding in de counseling

Meer weten over Cliëntbegeleiding in de Counseling? Start vandaag nog en verbeter je skills als counselor! Studeren waar en wanneer het jou uitkomt.

9 maanden

Vanaf € 269,95 p/m

Counseling

Word professioneel counselor met de opleiding Counseling van NTI. Je kunt elke dag starten. Bekijk het programma of vraag de gratis studiegids aan.

18 maanden

Vanaf € 109,95 p/m

Creatieve therapie

Nieuw

Volg de opleiding creatieve therapie en leer hoe je als creatieve counselor anderen kunt begeleiden om bewuster en zinvoller in het leven te staan.

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

e-Counseling

Nieuw

Volg de opleiding E-counseling en leer hoe je als coach op afstand via diverse e-counselingsmethoden mensen kunt ondersteunen bij hun problemen.

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

Medische basiskennis voor counselors

Nieuw

Krijg in de opleiding Medische Basiskennis voor Counselors een totaaloverzicht van het menselijk lichaam. Zorg dat je beschikt over de noodzakelijke kennis en start direct!

3 maanden

Vanaf € 279,95 p/m

Cursussen

Studieduur

Lesgeld

Persoonlijke groei

Behoefte om jouw motivatie, assertiviteit en zelfvertrouwen te verhogen? Ontdek dan de cursus Persoonlijke groei van NTI. Vraag nu de studiegids aan!

6 maanden

Vanaf € 79,95 p/m

Kinderpsychologie

Krijg met de cursus Kinderpsychologie inzicht in het gedrag van kinderen. Bij NTI volg je deze cursus geheel kosteloos met het STAP-budget!

8 maanden

Vanaf € 34,95 p/m

Praktische psychologie

Heb jij veel mensenkennis en wil je dit gebruiken? Volg de cursus Praktische psychologie en leer meer over het gedrag van mensen. Doe de proefles!

12 maanden

Vanaf € 24,95 p/m

Budgetcoach

Met de cursus Budgetcoach krijg je inzicht in financiën en help je anderen handiger omgaan met geld. Je kunt vandaag nog starten. Vraag de gids aan!

6 maanden

Vanaf € 29,95 p/m

Parapsychologie

In de cursus parapsychologie leer je o.a. over telepathie, helderziendheid en hypnose. Start vandaag en studeer in je eigen tempo. Studiegids ontvangen?

9 maanden

Vanaf € 34,95 p/m

Sportpsychologie

Geïnteresseerd in psychologische aspecten van sportgedrag? Bij de cursus sportpsychologie is geen vooropleiding vereist. Incl. studiemateriaal.

10 maanden

Vanaf € 64,95 p/m

Life coach

Wil je jezelf leren om meer uit het leven te halen? Start dan met de NTI-cursus Life coach! Bij NTI studeer je flexibel en voordelig. Gratis studiegids?

6 maanden

Vanaf € 79,95 p/m

Relatiepsychologie

Ben je geïnteresseerd in relaties en wil je weten hoe ze tot stand komen? Dan past de cursus Relatiepsychologie van het NTI uitstekend bij jou!

6 maanden

Vanaf € 39,95 p/m

Positieve psychologie

Is het glas halfleeg of halfvol? Tijdens de cursus Positieve psychologie leer je simpele oefeningen om positiever in het leven te staan. Doe de proefles!

6 maanden

Vanaf € 39,95 p/m

Training Assertiviteit op het werk

Nieuw

Deze 2-daagse training Assertiviteit op je werk maakt jou zelfverzekerd, daadkrachtig en leert je om voor jezelf en jouw belangen op te komen.

Eenmalig

Vanaf € 965,00

Training Coachend leidinggeven

Nieuw

Deze 2-daagse training Coachend leidinggeven geeft je alle tools die jij als inspirerende leider nodig hebt om het maximale uit je team te halen.

Eenmalig

Vanaf € 965,00

“Psychologie: Ontdek de wereld van de Geest”

– Leer meer over de theorie van psychologie
– Ontdek de psychologische aspecten van gedrag
– Verken de psychologische processen en technieken
– Verdiep je kennis over onderzoek in de psychologie
– Vergroot je begrip van psychologische theorieën en diagnostische methoden
– Leer meer over persoonlijkheidstheorieën en psychotherapie
– Ontdek de psychologische principes van leren en onthouden
– Leer hoe je psychologische principes kunt toepassen in de praktijk
– Verken de psychologische aspecten van communicatie
– Ontdek hoe je psychologische inzichten kunt gebruiken om mensen te helpen